Javo

Javo biedt automatiseringen op maat voor de wereldwijde (glas)tuinbouw- en boomkwekerijsector. Het uitgebreide productprogramma biedt de juiste oplossing voor vele toepassingen en is zeer breed inzetbaar voor de verwerking van ronde en vierkante potten.


Javo is opgericht in december 1947. De naam Javo is een afkorting en komt van de oprichter van het bedrijf; Jacques Vonk.

Oorspronkelijk is Javo een exportbedrijf dat zich vooral bezighoudt met het exploiteren van groente en fruit en het drijven van handel.

In 1966 verhuist Javo naar Noordwijkerhout, waar het eerst gevestigd is in de Zeestraat. Een jaar later produceert Javo de eerste machines. Op dat moment staat het bedrijf genoteerd als een groothandel, dat zich tevens bezighoudt met de im- en export van tuinbouwmachines. Wegens uitbreidingen van het bedrijf verhuist het nog twee keer binnen Noordwijkerhout, tot Javo zich in 1986 vestigt aan het Westeinde. In 2018  verhuist Javo naar Bulb Trade Park 1 in Noordwijkerhout, naast het pand van Agro Techniek.

Op dit moment is Javo marktleider op het gebied van pot- en ompotmachines, robotsystemen en pothandling automatisering voor de productie en de verwerking van potplanten, perkgoed en boomkwekerijproducten.

www.javo.eu

 

Afbeeldingen

Video's

Agro Techniek BV

Herenweg 424
2211 VJ Noordwijkerhout
T +31 (0)252 410 150
E info@agro-techniek.com