Open Dag "Bollenstreek in Bedrijf"

Vijf agrarische bedrijven in de Bollenstreek zetten dit jaar op zaterdag 9 augustus hun deuren open voor het publiek. Tijdens de Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ kunt u een kijkje nemen bij bloemen- en bloembollenkwekerijen en een loonbedrijf aan de Leidsevaart in Noordwijkerhout en Noordwijk.


Bezoekers kunnen van 10.00 tot 16.00 uur kennismaken met de geheimen van de teelt en verwerking van bloembollen, snijbloemen en vaste planten. U kunt zien hoe de zomerbloemen en andere gewassen groeien, in de volle grond, in de kas en op potjes. Ook kunt u zien hoe bloembollen bewaard en behandeld worden door middel van klimaatbeheersing. De kwekers zijn zelf aanwezig en u kunt alles vragen wat u altijd al wilde weten. Bij het loonwerkbedrijf kunt u zien met welke apparatuur loonwerk en grondverzet wordt uitgevoerd.

Aan Bollenstreek in Bedrijf 2014 doen de volgende bedrijven mee

  • Kwekerij Delphi, Leidsevaart 192, Noordwijkerhout
  • Nico Wichgert, Leidsevaart 196 Noordwijkerhout
  • Sjors van de Nouland, Leidsevaart 222, Noorwijk
  • W. Borst, Leidsevaart, Noordwijk 224, Noordwijk
  • Loonwerkbedrijf Immerzeel, Leidsevaart 231 Noordwijk

De deelnemende bedrijven zijn uitstekend met de fiets te bezoeken en ook per auto bereikbaar. De lengte van de route is 3 kilometer. Met een historisch schip van “Varen Bollenstreek” kunt u gratis over de Leidsevaart langs alle locaties varen.

Extra activiteiten

Op bijna alle bedrijven worden extra activiteiten georganiseerd die te maken hebben met natuur en landschap. De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond presenteert haar activiteiten. De historische vereniging Noordwijkerhout Van Toen en het Genootschap Oud Noordwijk geven informatie over de geschiedenis van het gebied. Een imker geeft uitleg over bijen houden en het maken van honing en kaarsen. Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en een skelterbaan. Kortom: een leuke en leerzame Open Dag voor jong en oud.

Bollenstreek in Bedrijf 2014

De Open Dag agrarische bedrijven Bollenstreek in Bedrijf wordt dit jaar voor de 22ste keer georganiseerd. Het is een initiatief van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord). De Open Dag wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal bij de bloemen-, bollen- en vaste plantenteelt betrokken bedrijven. Door middel van deze open dag wil de agrarische sector de bewoners in hun omgeving en ook toeristen en recreanten meer betrekken bij het werk in de agrarische sector.

Meer informatie: www.bollenstreekinbedrijf.nl

 


Facebook Actueel

    06-07-2020

    We hebben weer een mooie nieuwe Agro Techniek ST335 stapelaar afgeleverd. Deze keer bij Farmer Gracy in Noordwijkerhout. Wij wensen de gebruiker de komende jaren veel werkgemak.

Meer nieuws via onze Facebook pagina