Nobels introduceert nieuwe rooimachine

De twee nieuwste Nobels 5.18 rooimachines zijn sinds kort in gebruik genomen door bloembollenkwekers HC Verdegaal & Zn en WAM Pennings, beiden zijn gevestigd in Noordwijkerhout. Deze ondernemers hebben gekozen om dit jaar aan de slag te gaan met het nieuwste geavanceerde type Nobels rooimachine.

Het nieuwe type machine is op vele fronten gemoderniseerd. Door de grote wielen loopt de machine heel gemakkelijk over het land. In combinatie met het doordachte hydraulieksysteem is het brandstofverbruik van de tractor hierdoor aanzienlijk verminderd. De machine is voorzien van een kistenwisselsysteem met hydraulische invoerarmen wat het werk achterop de machine een stuk aangenamer maakt. Ook heeft dit type een verstelbare hellingshoek van de rooimat. Zo kan tijdens het rooien van grove en harige producten een extra val worden gecreëerd. Dit, in combinatie met de twee aparte excentriek-assen voor de schepbak en het zeefraam, geeft de gebruiker tal van instelmogelijkheden om een goed rooiresultaat te krijgen. 

Drie generaties van technologische ontwikkeling
De ontwikkeling van de Nobels rooimachines gaat tot meer dan 60 jaar terug. Sinds de oprichting in 1955, heeft Nobels zich toegelegd op de ontwikkeling en productie van rooi- en plantmachines voor de bloembollensector. Drie generaties Van Nobelen hebben gewerkt aan de enginering van de rooimachine. In 1958 ontwierp en bouwde de oprichter van Nobels, de heer A. van Nobelen, de allereerste rooimachine. Daarna heeft zijn zoon Ber van Nobelen, huidige eigenaar van de Nobels Group, de rooimachine doorontwikkeld. Ruim 60 jaar later heeft kleinzoon Arno van Nobelen het nieuwste type rooimachine type 5.18 ontworpen.

Na de ontwikkeling-, en ontwerpfase bij Nobels heeft dochteronderneming Agro Techniek de rooimachines op hun nieuwe locatie aan de Herenweg in Noordwijkerhout geheel geassembleerd en de specifieke klantwensen aan de machines toegevoegd. Beide machines werken naar volle tevredenheid van de klanten. Hebt u interesse en wilt u meer weten over de nieuwe Nobels 5.18 rooimachine? Agro Techniek informeert u graag over de mogelijkheden.


Overig ATH nieuws

Facebook Actueel

    08-12-2018

    --- SERVICEMONTEUR LANDBOUWMECHANISATIE --- Werken in zowel de werkplaats als bij de klant? Een technische opleiding afgerond? De ambitie om te sleutelen aan onze landbouwmachines? Dan maken wij graag kennis met jou! Meer info: https://bit.ly/2MtJWUO

Meer nieuws via onze Facebook pagina